Samenwerken voor sterk techniekonderwijs

Samenwerken voor sterk techniekonderwijs
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Op een goed bezochte bijeenkomst op het Technisch College Velsen is donderdagmiddag een intentieverklaring getekend, waarmee diverse bedrijven, brancheorganisaties en de VMBO-scholen in de IJmond en Haarlem samen willen bijdragen aan de versterking van het techniekonderwijs.

Naast meer samenwerking en uitwisseling, is de intentie is om € 700.000 aan middelen bij elkaar te brengen. Dan kan er namelijk een beroep worden gedaan op de landelijke subsidieregeling Sterk Techniek Onderwijs en ontvangt de regio Zuid-Kennemerland 6,9 miljoen euro voor het vmbo in de komende vier jaar.

‘Dat biedt grote kansen!’, zegt Ruud Porck enthousiast. De voormalige directeur van het Technisch College werkt nu voor het landelijk team Sterk Onderwijs en is een grote stimulator van deze samenwerking. ‘Onderwijs en bedrijfsleven kunnen hiermee meer leerlingen interesseren voor techniek en technologie. Want dat zit overal, ook in ziekenhuizen en theaters. Daarom is het nodig dat zoveel mogelijk jongens én meisjes kiezen voor een technische opleiding!’