Ambassadeur Malta bezoekt Velsen

Ambassadeur Malta bezoekt Velsen
© RTV Seaport / PR

Een Maltezer delegatie van het Centre for Maritime Studies, onderdeel van het MCAST Instituut of Engineering and Transport, bezocht woensdag 27 februari gemeente Velsen. De ambassadeur en consul van Malta waren hierbij aanwezig.

De opleidingen voor de zeevaart en binnenvaart van het Nova College Maritiem in IJmuiden en de in aanbouw zijnde grootste zeesluis ter wereld bij het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden werden bezocht. Doel van het bezoek was mogelijkheden verkennen voor samenwerking in het opleiden voor de scheepvaart.

Arjan Nieuwenhuizen, directeur Nova College Maritiem: “Een mooie start om verdere internationale samenwerking in het opleiden van zeevaartstudenten en volwassen beroepsbeoefenaars, vooral voor de hogere niveaus, tussen Nederland en Malta verder te verkennen.”