Sluisroute blijft langer dicht

Sluisroute blijft langer dicht
© RTV Seaport / Topview Luchtfotografie

Rijkswaterstaat heeft laten weten dat de sluisroute, in tegenstelling tot de eerdere belofte, niet open gaat in april. Het college van B&W is teleurgesteld in Rijkswaterstaat. Wel heeft het begrip voor het argument dat de route niet op een veilige manier kan worden geopend voor het verkeer.

Het college heeft tijdens het laatste bestuurlijk overleg met Rijkswaterstaat (RWS) op 11 februari aangedrongen om een besluit te nemen over de exacte termijn van de sluiting. Het college heeft RWS ook aangesproken op haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. De inwoners en bedrijven uit Velsen ervaren veel hinder van de afsluiting deze route.

Het college verwacht dat RWS concrete compenserende maatregelen zal treffen, bijvoorbeeld om de spitspont de hele dag te laten varen. ‘Indien er geen compenserende maatregelen worden getroffen, zal de gemeente zich beraden op haar positie’, zeggen B&W in een persbericht.