School’s cool zoekt thuismentoren

School’s cool IJmond is voor komend schooljaar op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die thuismentor willen worden voor leerlingen die door persoonlijke omstandigheden risico lopen op schooluitval.
Met één tot twee uur begeleiding per week maken de vrijwilligers voor deze leerling een wereld van verschil. De thuismentoren bezoeken hun pupillen wekelijks voor een periode van ongeveer anderhalf jaar. Onderwijservaring is niet nodig, belangrijker is dat een mentor affiniteit heeft met schoolgaande jeugd.
Voorafgaand aan het mentorschap krijgen de vrijwilligers twee trainingen. Gedurende het mentoraat, dat vanaf de zomervakantie start, is er ondersteuning door de coördinatoren en zijn er mentorbijeenkomsten.
School’s cool is ook op zoek naar bedrijven en ondernemers, die hun werknemers willen stimuleren om dit vrijwilligerswerk te verrichten. Dit kan een mooie vorm van lokaal betrokken maatschappelijk ondernemen zijn. Wilt u thuismentor worden of meer informatie? Zie dan www.schoolscoolijmond.nl, mail naar info@schoolscoolijmond.nl of bel met School’s cool IJmond: (023) 539 26 64.