Boekpresentatie herdenking Februaristaking

Woensdag 27 februari van 19.30 tot 21.00 uur presenteert Erik Gerritsma ter gelegenheid van de herdenking van de Februaristaking in 1941 in de IJmond, het boekje van oud-verzetsman Hugo van Langen (95), Arbeidersverzet tijdens de Duitse bezetting. Herinneringen en overdenkingen. Erik Gerritsma is bestuurslid van Lokaal FNV IJmond en betrokken bij de jaarlijkse herdenking van Jan Bonekamp op 4 mei

In zijn herinneringen gaat Hugo in op de achtergronden en oorzaken van de Tweede Wereldoorlog en het fascisme. Hugo maakte deel uit van het communistisch verzet in Rotterdam en Haarlem. Door zijn teksten loopt een rode draad van erkenning voor de rol van arbeiders in het verzet.

De presentatie is in de bibliotheek IJmuiden (Dudokplein 16). Toegang is gratis. Het boekje wordt in eigen beheer uitgegeven. Het kost 8 euro en is op de avond zelf alleen contant af te rekenen.