College Velsen herdenkt Februaristaking

College Velsen herdenkt Februaristaking
© RTV Seaport / PR

Maandag 25 februari 2019 wordt in Amsterdam opnieuw de Februaristaking van 1941 herdacht. De herdenking begint om 16.45 uur. Het defilé langs de Dokwerker om 17:00 uur.

De Februaristaking van 1941 maakte nationaal en internationaal grote indruk en is de geschiedenis ingegaan als e

De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema,  houdt een toespraak. Schrijfster en presentatrice Nazmiye Oral draagt gedichten voor en zangeres en theatermaker Eva van Manen zingt een lied. De wethouders Steijn en Dinjens leggen namens de gemeente Velsen een bloemstuk bij het monument van de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein.

en moedige daad van vele tienduizenden burgers, die het werk neerlegden en opkwamen voor hun vervolgde Joodse stadgenoten. Na Amsterdam breidde de staking zich snel uit naar de Zaanstreek, Kennemerland, Utrecht, Hilversum en Weesp.