Reizigers pakken veel vaker de bus

Reizigers pakken veel vaker de bus
© RTV Seaport / Provincie-Noord-Holland

In twee jaar tijd is het aantal busreizigers in de regio Haarlem/IJmond met 21% gestegen. Dat zijn er in oktober 2018 ruim 100.000 meer reizigers dan in oktober 2016. Met een hoogwaardige busverbinding, meer bussen in de spits en extra lijndiensten sluit het aanbod beter aan bij de wensen van de reizigers. Hierdoor wordt de bus vaker als transportmiddel gekozen.

Met de komst van de vrije busbaan tussen Haarlem en Velsen is de betrouwbaarheid en kwaliteit van het busvervoer op deze verbinding verbeterd. Twee nieuwe R-netlijnen (IJmuiden – Haarlem en IJmuiden – Amsterdam-Sloterdijk) bieden reizigers hoogwaardig, frequent en comfortabel busvervoer. Daarnaast zijn er meer bussen in de spits gaan rijden en nieuwe routes toegevoegd.

Op sommige buslijnen in de noordelijke IJmond (Beverwijk, Heemskerk en Velsen-Noord) blijft de groei achter in vergelijking met de rest van de regio.