Centrum van IJmuiden wordt een BIZ

Centrum van IJmuiden wordt een BIZ
Foto RTV SEaport/PR

Het centrum van IJmuiden wordt een Bedrijven Investeringszone. Dinsdagavond heeft wethouder Jeroen Verwoort van economische zaken bekend gemaakt dat de ondernemers in het centrum samen vijf jaar lang investeren in het aantrekkelijker, bekender en veiliger maken van hun winkel- en werkgebied .

Voordat de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) IJmuiden Centrum daadwerkelijk gerealiseerd kon worden, was er een draagvlakmeting nodig onder de ondernemers in dit gebied. Dit is begin dit jaar uitgevoerd en heeft geresulteerd in voldoende draagvlak. Hierdoor is bepaald dat de BIZ er daadwerkelijk komt.

Een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) is een afgebakend gebied waarbinnen ondernemers samen vijf jaar lang investeren in het aantrekkelijker, bekender en veiliger maken van hun gebied. Alle ondernemers binnen dit gebied betalen via vastgestelde tarieven mee aan gemeenschappelijke voorzieningen, zoals bijvoorbeeld bewakingscamera’s. De oprichting van de BIZ IJmuiden Centrum wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland.