FNV organiseert bijeenkomst pensioenen

FNV organiseert bijeenkomst pensioenen

Maandagavond 11 februari organiseert de FNV een actiebijeenkomst over de toekomst van de pensioenen in zalencentrum Velserduin (Velserduinplein 3) in IJmuiden.

Aanleiding van de bijeenkomst is het mislukken van de pensioenonderhandelingen. Volgens de FNV hebben de vakbonden er álles aan gedaan om tot goede afspraken te komen, maar was het kabinet niet bereid verder te gaan dan onderzoeken, commissies en tijdelijke budgetten in plaats van structureel geld.

Steeds meer gepensioneerden ervaren wat het betekent dat de pensioenen al tien jaar lang niet mee stijgen met de prijzen. Daarom pleit de vakbond voor bevriezing van de AOW-leeftijd op 66 jaar, een indexatie voor elke generatie en een pensioen voor iedereen, dus ook voor flexwerkers en zzp’ers.

De actiebijeenkomst is van 19:30 – 21:30 uur. Zaal open om 19.00 uur.