Het grootste schildertalent van Nederland

Het grootste schildertalent van Nederland
Foto: Ruben Timman | nowords.nl

In het nieuwe NTR programma Project Rembrandt wordt in acht afleveringen op zoek gegaan naar de beste amateur kunstschilder van Nederland . Uit 50 kandidaten zijn 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich in een half jaar tijd het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. De Noord-Hollandse Anneke wist het tot de laatste 10 te schoppen.

De 59 jarige Anneke werkt als operatie-assistente op de OK-afdeling in Haarlem. In haar vrije tijd doet ze niets liever dan schilderen. Ze heeft slechts een paar basiscursussen gevolgd; de meeste ervaring als kunstschilder heeft ze opgedaan door haar kinderen op het doek vast te leggen, al hun hele leven lang.

Iedere aflevering voeren de deelnemers nieuwe opdrachten uit, en treden op die manier in de voetsporen van de leerlingen van Rembrandt. Hierbij worden ze gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en ontwerper & docent Jaap Godrie, die ieder vijf deelnemers onder hun hoede nemen. Anneke zal in het programma begeleid worden door docente Iris.