Velser Omroep dupe van grote fraude

Velser Omroep dupe van grote fraude
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

De Velser Omroep Stichting, het bestuur van onze lokale omroep RTV Seaport, is het slachtoffer geworden van jarenlange, grootscheepse fraude van de penningmeester. Daarnaast heeft dezelfde 56-jarige Santpoorter in ieder geval twee andere maatschappelijke organisaties gedupeerd: Rotary Velsen en de Oranjevereniging in Santpoort-Noord.

In een bericht van onze mediapartner RTV Noord-Holland vertelt Michel Moeijes, advocaat van de drie organisaties, dat de penningmeester op verschillende manieren te werk ging. Moeijes: “Hij deed overboekingen naar eigen rekeningen, naar zijn bedrijf en nam contant geld op. Het gaat om een zeer fors bedrag. Bij twee van de drie organisaties is de exacte hoogte van het bedrag vastgesteld. Bij de derde loopt het onderzoek nog. Het gaat in totaal sowieso om meer dan 100 duizend euro, maar het kan nog verder oplopen.”

Op verzoek van de Oranjevereniging, de Velser Omroepstichting en de Rotary bereidt Moeijes momenteel een uitgebreide aangifte voor. De fraudeur heeft gezegd dat hij ‘de intentie’ heeft om zoveel mogelijk terug te betalen. Tot nu toe is dat terugbetalen echter slechts in zeer beperkte mate gebeurd.