Magnus Carlsen wint Tata Steel Chess

Magnus Carlsen wint Tata Steel Chess
RTV Seaport/PR

Magnus Carlsen heeft vandaag na een spannende ontknoping het Tata Steel Chess Tournament gewonnen. De Zweedse wereldkampioen begon de 13e ronde met een half punt voorsprong op de Nederlander Anish Giri, tegen wie hij vandaag met zwart speelde. Zij waren nog de enige twee kanshebbers op de overwinning. Hun partij eindigde in remise.

Giri werd daarmee tweede bij de Tata Steel Masters en Ian Nepomniachtchi (Rusland) sleepte de derde plaats in de wacht. Met zijn resultaat heeft Carlsen nu zeven keer het Tata Steel Chess Tournament gewonnen. Dat is een indrukwekkende prestatie; niemand anders is er ooit in geslaagd om het toernooi in Wijk aan Zee meer dan vijf keer te winnen.

Vladislav Kovalev uit Wit-Rusland wist de overwinning bij de Tata Steel Challengers binnen te halen. Daarmee verdient hij promotie naar de Tata Steel Masters 2020. Max Warmerdam (19) uit Tegelen heeft de Toptienkamp gewonnen en mag dus volgend jaar deelnemen aan de Tata Steel Challengers. Het Tata Steel Chess Tournament 2020 is van 10 tot en met 26 januari.