Geslaagde gezondheidsbeurs druk bezocht

Geslaagde gezondheidsbeurs druk bezocht

De Gezondheidsbeurs op zondag 27 januari in het Rabobank IJmond stadion, is met meer dan 400 inwoners goed bezocht. De bezoekers waren enthousiast over de opzet, waarbij er van alles was te doen en te vinden over gezond en vitaal blijven voor 40-plussers.

Naast voorlichting door tal van deskundigen zoals artsen, voedingsdeskundigen en fysiotherapeuten, ging het ook over sport en bewegen, gezonde voeding, zorg en welzijn. Daarnaast konden bezoekers gratis een check laten uitvoeren door bijvoorbeeld een cardioloog, dermatoloog of orthopedisch specialist.

Verder waren er demonstraties van Yoga, Essentrics, Tai Chi, bewust bewegen, Aerobics, rolstoeldansen en Latijns-Amerikaans dansen. Om 14 uur was er een levendige paneldiscussie van wethouder Marianne Steijn, Nouveau-redacteur en blogger Wies Verbeek, voorzitter Loek Ruiter van tennisvereniging Hofgeest in Velsen en cardiologe Iris van het RKZ dat onder leiding van Gertjan Huijbens (onder andere bekend van RV Seaport) met elkaar en het publiek in discussie ging over actuele kwesties, zoals gezonde voeding, preventieve gezondheidszorg en het stimuleren en faciliteren van sport en bewegen op latere leeftijd.

Zie ook de onderstaande videoreportage van Chris Hoppenbrouwer en de blog van Marianne Steijn.