Honden en de Velsense parken

Honden en de Velsense parken
® Foto RTV Seaport/PR

De gemeente Velsen heeft in oktober 2018 een enquête onder inwoners gehouden over de parken in Velsen. De kernvraag was hoe bezoekers de parken beleven en wat eventueel beter zou kunnen. Aanleiding voor de enquête waren de bezwaarschriften tegen het besluit van het college om hondenlosloopplaatsen in een aantal parken te verkleinen.

De enquête is ingevuld door bijna 1900 mensen. Over het algemeen is men tevreden over de uitstraling en het onderhoud van de parken. Het meeste komt men in park Velserbeek en het Burgemeester Rijkenspark. Als verbeterpunten worden genoemd meer duidelijkheid over waar honden mogen loslopen en meer afvalbakken en dispensers voor hondenpoepzakjes.

In november en december 2018 zijn bijeenkomsten georganiseerd waar onder andere over het hondenbeleid gepraat werd en twee of meer plattegronden gemaakt zijn. Vooral ten aanzien van het Burgemeester Rijkenspark ontstonden aan verschillende tafels discussies over loslopende honden.

Vervolgstap is om per park één document met plattegrond op te stellen en deze in februari en maart met inwoners te bespreken. Het streven van de gemeente is om voor de zomervakantie Parkenpraat af te ronden en te besluiten over bijvoorbeeld hondenlosloopplaatsen.