Duo Fantastique in ‘t Mosterdzaadje

Duo Fantastique in ‘t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Duo Fantastique is op zondag 20 januari om 15.00 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje. Het duo is een unieke combinatie van twee (alt)violisten en bestaat uit Marlene Hemmer en Florin Negreanu. Twee zeer professionele strijkers samenspelend in muziek van Telemann, Mozart en Händel-Halvorsen.

De samenwerking tussen Florin Negreanu en Marlene Hemmer is ontstaan door hun werk als orkestmusicus. In die hoedanigheid speelden ze al  vaak samen in verschillende kamer- en symfonieorkesten.

Er bestaan nauwelijks meer professionele (alt)vioolduo’s. Toch is er veel voor gecomponeerd. In de ‘Gouden Eeuw der violisten’ traden David en Igor Oistrach regelmatig op als viool/(alt)viool duo en werd de muziek vaak gehoord. Later vormden Itzhak Perlman en Pinchas Zukerman een soortgelijk duo. Daarna is deze combinatie een beetje in de vergetelheid geraakt en daarmee jammer genoeg ook de fantastische muziek.