Afscheid directeur Rabobank druk bezocht

Afscheid directeur Rabobank druk bezocht
PR foto / Reinder Weidijk

Met een drukbezochte receptie in ‘zijn eigen’ Rabobank IJmond stadion heeft Jakob Klompien dinsdag afscheid genomen als directievoorzitter van Rabobank IJmond. Daarmee komt er einde aan een carrière van 35 jaar bij de coöperatieve bank, waarvan de laatste vijf jaar in deze regio.

In zijn toespraak roemde voorzitter Frans Baud van de RvC de vertrekkende directeur vanwege het leiden van de IJmondiale fusie van de bank en zijn grote betrokkenheid bij de gemeenschap, ook op cultureel en maatschappelijk gebied. Zo was Klompien onder andere voorzitter van het Havenfestival.

De geboren Groninger gaf in zijn afscheidsspeech dat hij zich vanaf het begin thuis voelde in de IJmondregio, waar hard wordt gewerkt en de inwoners het hart op de tong hebben. Hij blijft dan ook in deze omgeving wonen. Klompien wordt opgevolgd door Jerry Notenboom uit Den Haag. Die bood zijn voorganger de glossy ‘Samen werken aan een krachtige IJmond’ aan met daarin een overzicht van vijf jaar fusiebank onder leiding van Klompien.

Maandagavond was Jakob Klompien te gast in het radioprogramma Nieuwspunt, dat via Uitzending Gemist op onze website is terug te luisteren.