Gebruik het zebrapad veilig!

Gebruik het zebrapad veilig!
Foto: Reinder Weidijk

Om de verkeersveiligheid rondom scholen verder te verbeteren gaat de gemeente Nijntjetegels aanbrengen bij een aantal zebrapaden in de directe nabijheid van basisscholen. Wethouder Bram Diepstraten onthulde samen met de leerlingenraad van basisschool De Origon vrijdag het eerste aangebrachte exemplaar.

Aanleiding tot deze actie is een brief die de leerlingenraad had gestuurd over de onveiligheid van het zebrapad. Een zebrapad is van zichzelf nooit veilig. Bij elke wegoversteek moet je eerst zeker weten dat je veilig kunt oversteken.

Volwassenen geven, wellicht onbewust, te vaak een slecht voorbeeld voor kinderen. Niet zelden stappen volwassenen de weg op om naderend rijverkeer min of meer te dwingen tot stoppen, desnoods via een noodstop. Onverstandig, want als kwetsbare voetganger win je het niet van een motorvoertuig als die niet op tijd kan stoppen. Deze manier van oversteken is vooral ook een verkeerde voorbeeld dat kinderen helaas onbewust volgen.