Het Jiddische lied in ’t Mosterdzaadje

Het Jiddische lied in ’t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / Mariellen Vlaar

Misschien niet zo voor de hand liggend, maar een troostrijk programma met Jiddische liederen kan het kerstfeest een heel eigen glans geven. Op zondag 23 december om 15.00 uur brengt Niki Jacobs het programma.‘TREYST’.

Treyst is het Jiddisch voor troost. De combinatie van traditie, vernieuwing, melancholie, humor en muzikale kwaliteit zorgen voor een indrukwekkend optreden.

Niki Jacobs (zang), Pieter Jan Cramer (accordeon) en Emile Visser (cello)  brengen in hun voorstelling  liederen van meer dan honderd jaar oud, variërend van intens droevig naar humoristisch en venijnig, afgewisseld met nieuwe hedendaagse eigen geschreven Jiddische, Engelse en Nederlandse songs. Niki Jacobs wordt gezien als een van de belangrijkste vertolksters van het Jiddische lied. Geroemd om haar zuivere stem en interpretaties.