Pieter Vermeulenmuseum in de Kerstvakantie

Pieter Vermeulenmuseum in de Kerstvakantie
Foto RTV Seaport/PR

Voor kinderen vanaf 4 jaar is tijdens de kerstvakantie de expositie ‘De Afval-Experience’ te zien en begint de Zwerfafval-Experience: in een 12-tal uitdagende, gekke, grappige en educatieve trainingsonderdelen wordt van alles geleerd over zwerfafval, en vooral dat afval opruimen niet stom is maar juist stoer!

Benieuwd naar de oorsprong en symboliek van de december-feesten als het Midwinter-feest, Sinterklaas en het Kerstfeest? De Expositie ‘Kerstgroen’ laat zien waarom en hoe de bomen, struiken en planten die in de winter groen blijven werden gebruikt bij de decemberfeesten. Zo gebruikten de Noormannen de maretak (mistletoe) om vrede te sluiten terwijl we er vandaag de dag onder kussen.

Op zondag 23 december, woensdag 2 januari en zondag 6 januari is er voor de kleintjes vanaf 3 jaar om 13.30 uur de Poppenkastvoorstelling ‘Rommel in het bos’.