Boek over Noordzeevis uit IJmuiden

Boek over Noordzeevis uit IJmuiden
Foto: Reinder Weidijk

Dinsdagmiddag 11 december presenteerde de nieuwe Stichting Promotie Noordzeevis uit IJmuiden zich officieel met het overhandigen van een nieuw boek met de titel ‘Noordzeevis uit IJmuiden’. De Velsense Wethouder Jeroen Verwoort van economische zaken was de gelukkige die het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen.

Wethouder Verwoort nam het boek enthousiast aan: ‘Een prachtig boek dat veel aandacht verdiend; kenmerkend voor IJmuiden waar ze gewend zijn de handen uit de mouwen te steken’

De afgelopen maanden hebben tientallen belanghebbenden en belangstellenden uit de IJmuidense vissector overlegd hoe in IJmuiden aangelande verse vis beter op de (menu-) kaart kan worden gezet. Hun inspanningen hebben geresulteerd in de ‘Stichting Promotie Noordzeevis uit IJmuiden’ die de promotie van IJmuidense vis op zich gaat nemen.