Adoptie-kerstbomen af te halen

Adoptie-kerstbomen af te halen
Foto RTV Seaport/PR

Honderd adoptie-kerstbomen zijn afgelopen week bezorgd bij het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis. Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame kerst en halen een biologisch gekweekte adoptie-kerstboom in huis, in plaats van een wegwerp-boom die in januari langs de kant van de weg wordt gezet of verbrand.

De adoptie- kerstboom kan na de kerst weer worden ingeleverd. De boom gaat dan bij de kwekerij de grond weer in en volgend jaar kerst kan deze weer opgehaald worden. Hiervoor betaal je jaarlijks een bedrag, afhankelijk van de grootte van de boom, en een tientje statiegeld.

De adoptie-ouders komen uit Velsen en wijde omgeving. Restaurant De DakKas uit Haarlem reserveerde zelfs 3 kerstbomen!
Zondag 9 december is de eerste dag dat er kerstbomen kunnen worden opgehaald. Kijk voor alle informatie op: https://www.pietervermeulenmuseum.nl/2018/11/reserveer-een-adoptie-kerstboom/