Rennen en fietsen voor de KNRM

Rennen en fietsen voor de KNRM
© RTV Seapprt / PR

Zaterdag 8 december gaat de tiende editie van de KNRM West Coast Challenge van start, een uniek duursportevenement langs de kust van Nederland. Twee personen met één fiets lopen en fietsen afwisselend om geld op te halen voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Er gaan zaterdag in totaal 81 deelnemers van start.

De wind zal zaterdag hard en niet echt gunstig zijn: windkracht 7 uit het westen. Dat betekent dat we ook dit jaar weer een zware editie voorgeschoteld krijgen. De hele Challenge start zaterdag om 04.30 bij het botenhuis van de KNRM in Hoek van Holland en de halve Challenge start om 11.00 uur bij Restaurant Sea You in Velsen-Noord. De finish is bij het KNRM botenhuis in Den Helder. Om 20.00 uur moeten alle deelnemers binnen zijn.

Het Noordzeekanaal maakt dat de deelnemers aan de hele Challenge en de estafette door reddingboten van de KNRM overgezet. De ondersteuning op de route wordt eveneens verzorgd door de KNRM. De sporters zijn via een GPS-transponder op de fiets te volgen via de website www.westcoastchallenge.nl.