IJmondgemeenten organiseren gesprek over TATA Steel

IJmondgemeenten organiseren gesprek over TATA Steel
Foto: Tata Steel

Onlangs spraken betrokken bestuurders van Beverwijk, Heemskerk en Velsen met gedeputeerde Tekin en met de directie van Tata Steel. Onderwerp van gesprek waren de stofoverlast, grafietregens en de zichtbare gele wolken. Omdat onder inwoners van de IJmondgemeenten ook vragen leven over deze incidenten organiseert het platform IJmondsamenwerking op 11 december a.s. een avond een gesprek met inwoners.

Geconstateerd is dat inwoners van Beverwijk, Heemskerk en Velsen vragen en zorgen hebben over stofoverlast en uitstoot van de afgelopen weken. Daarom organiseren deze IJmondgemeenten op 11 december een bijeenkomst die waarschijnlijk in Velsen-Noord gaat plaatsvinden. Daar wordt in gesprek met inwoners gegaan over hun zorgen en wat voor hen goede oplossingen zouden zijn. Het streven is deze avond voor te bereiden met de wijkplatforms, GGD, Omgevingsdienst IJmond, Tata Steel en de provincie Noord-Holland. Gedeputeerde Adnan Tekin is deze avond ook aanwezig.