Engelmunduskerk Oud-Velsen kleurt oranje

Engelmunduskerk Oud-Velsen kleurt oranje

De toren van de Engelmunduskerk Oud Velsen in Velsen-Zuid is tussen zondag 25 november en maandag 10 december oranje verlicht. Dit om aandacht te vragen voor; ‘Orange the World’, de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. De kleur oranje staat daarbij symbool voor de dageraad; een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen.

Het oranje uitlichten van een opvallend gebouw door overheden op 25 november is inmiddels is een vast onderdeel van Orange the World. In meer dan negentig landen laten nationale, regionale en lokale overheden op die manier zien dat zij zich willen inzetten tegen geweld tegen vrouwen.

De gemeente Velsen vindt het belangrijk dat vrouwen zich overal veilig en vrij kunnen voelen. Burgemeester Frank Dales ondertekende onlangs nog een intentieverklaring om de veiligheid van vrouwen en meisjes in de openbare ruimte, het uitgaansleven en het openbaar vervoer te waarborgen. Ook is een enquête gestart waarin vrouwen wordt gevraagd naar de veiligheid voor vrouwen in Velsen.
Deze enquête is nog tot 31 december 2018 in te vullen op de website van Velsen. https://www.velsen.nl/hoe-veilig-is-velsen-voor-vrouwen en op Facebook.