Telstar kansloos in Kerkrade

Na twee winstpartijen aan het begin van deze tweede periode van de Keuken Kampioen Divisie, maakt Telstar nu een mindere periode door. Zondag werd er thuis met 1-4 verloren van FC Den Bosch, vrijdagavond gingen de Witte Leeuwen met 3-0 onderuit tegen Roda JC in Kerkrade

En dat terwijl Rechtsback Rodny Lopes Cabral vrijdagochtend nog te horen kreeg dat zijn rode kaart van afgelopen zondag was ingetrokken. Daardoor was hij niet meer geschorst en dat kwam goed uit voor de vijfmansverdediging van Telstar.

De ploegen waren aanvankelijk  aan elkaar gewaagd. Totdat Roda’s Duitse spits Mario Engels zeven minuten voor de rust scoorde. Zijn vrije trap van ver miste iedereen, behalve het doel. Donny van Iperen zorgde ervoor dat het daar niet bij bleef door in het strafschopgebied een domme sliding te maken, waarbij hij Mart Remans meenam. Uit de strafschop die volgde verdubbelde Engels de voorsprong van Roda JC.

In de tweede helft bleef Van Iperen achter in de kleedkamer en kon invaller Dylan Mertens zichzelf direct laten zien. Zijn harde schot kon maar net worden gestopt door doelman Tom Muyters, die de bal over tikte. Aan de hoop van de Witte Leeuwen kwam al snel een einde. Uit een vrije trap op de rand van de zestien schoof invaller Mitchel Paulissen de bal slim onder de springende verdedigers door. Keeper Wesley Zonneveld was kansloos: 3-0. (bron: mediapartner RTV NH)