Korpershoek scoort wonderschoon

Foto Pieter Hoogeveen 1963 Pictures

Het verlies tegen FC Den Bosch had Telstar zondag aan zichzelf te danken. Maar scheidsrechter Sander van der Eijk speelde een bedenkelijke rol bij de geflatteerde 1-4 overwinning van de bezoekers. Daarmee vormde hij het dieptepunt van de middag. Gelukkig was er ook een hoogtepunt: de wonderschone omhaal waarmee aanvoerder Frank Korpershoek in de 22e minuut de gelijkmaker scoorde.

Tien minuten later werd dezelfde Korpershoek door tegenstander Verbeek zodanig omver geschopt, dat hij zich uiteindelijk moest laten vervangen. Van der Eijk, die inconsequent en warrig floot, vond het niet nodig om dit met een kaart te bestraffen. In de 52e minuut vond hij het wel nodig om Telstarspeler Rodny Lopes Cabral direct rood te geven omdat hij een doorgebroken speler zou hebben neergehaald. Zowel zijn beoordeling dat het een overtreding was als de kleur van de kaart waren voor discussie vatbaar.

De Witte Leeuwen stonden toen al opnieuw op achterstand door onoplettendheid achterin, waardoor de Bosschenaren direct na rust de 1-2 konden maken. Het was dus al een lastige opgave om alsnog een goed resultaat te halen tegen de dit seizoen verrassend sterke Brabantse ploeg, die niet voor niets op de derde plek van de eerste divisie staat. Maar met een man minder was de wedstrijd gespeeld. De omhaal van Korpershoek (zie filmpjes van Voetbal in Haarlem en FOX Sports hieronder) gaat de geschiedenisboeken in, de wedstrijd en de scheidsrechter zullen snel worden vergeten.