Hoogtepunt en dieptepunt bij Telstar

Hoogtepunt en dieptepunt bij Telstar
Foto Pieter Hoogeveen 1963 Pictures

Het verlies tegen FC Den Bosch had Telstar zondag aan zichzelf te danken. Maar scheidsrechter Sander van der Eijk speelde een bedenkelijke rol bij de geflatteerde 1-4 overwinning van de bezoekers. Daarmee vormde hij het dieptepunt van de middag. Gelukkig was er ook een hoogtepunt: de wonderschone omhaal waarmee aanvoerder Frank Korpershoek in de 22e minuut de gelijkmaker scoorde.

Tien minuten later werd dezelfde Korpershoek door tegenstander Verbeek zodanig omver geschopt, dat hij zich uiteindelijk moest laten vervangen. Van der Eijk, die inconsequent en warrig floot, vond het niet nodig om dit met een kaart te bestraffen. In de 52e minuut vond hij het wel nodig om Telstarspeler Rodny Lopes Cabral direct rood te geven omdat hij een doorgebroken speler zou hebben neergehaald. Zowel zijn beoordeling dat het een overtreding was als de kleur van de kaart waren voor discussie vatbaar.

Telstar stond toen door onoplettendheid al met 1-2 achter, maar daarna was de wedstrijd gespeeld. De omhaal van Korpershoek gaat de geschiedenisboeken in, de wedstrijd en de scheidsrechter zullen snel worden vergeten. Zie voor filmpjes van de omhaal het wedstrijdverslag op onze website www.rtvseaport.nl