COV IJmuiden zingt Rossini

COV IJmuiden zingt Rossini
foto RTV Seaport / PR

Vrijdagavond 16 november brengt de Christelijke Oratoriumvereniging IJmuiden haar traditionele najaarsconcert. Ditmaal wordt uitgevoerd de Petite Messe Solennelle van Rossini met medewerking van het Clarus solistenkwartet. Het concert vindt plaats in de Nieuwe Kerk aan de Kanaalstraat 250 in Oud-IJmuiden en staat onder leiding van Piet Hulsbos.

Rossini (1792 – 1868) is vooral bekend om de vele opera’s die hij schreef (40). Bijna aan het einde van zijn leven heeft hij de Petite Messe Solennelle gecomponeerd. De première was op 14 maart 1864 in Passy (Parijs). De originele versie is geschreven voor de ongewone combinatie van vier solisten, een koor van acht stemmen – deze zouden een verwijzing zijn naar de twaalf apostelen¬ – twee piano’s en harmonium.

Aanvang 20.00 uur. De kerk is om 19.15 uur open. Kaarten via e-mail: kaartverkoop@cov-ijmuiden.nl of voor aanvang van het concert bij de kerk.