Winnaars IJmond Awards bekend

Winnaars IJmond Awards bekend
Foto: Reinder Weidijk

Voor de negende keer vond dinsdagmiddag het netwerkevent ‘IJmond Onderneemt’ plaats in de A9 studio’s in Uitgeest. Ruim 250 ondernemers waren getuigen van de bekendmaking van de winnaars van de IJmond Onderneemt Award, IJmond Werkt Award en IJmond Duurzaam Award.

De Broedmachine uit Beverwijk ging met de IJmond Duurzaam Award naar huis. Dit bedrijf had laten zien hoe met restmaterialen een voormalige meubelzaak nieuw leven werd ingeblazen. De IJmond Werkt Award ging naar Budget Broodjes, waarvan de eigenaresse, ongewilde werkeloos, in 2016 met lef de zaak opende. De IJmond Onderneemt Award ging naar Microtechniek uit Beverwijk die zich richt op de fabricage van machines en machineonderdelen en toeleverancier en producent is voor de lucht- en ruimtevaartindustrie.

Als dag voorzitter trad gedeputeerde Jaap Bond op en gastspreker Martijn Aslander sneed het thema: “De ‘nieuwe renaissance’ aan, waarin kennisverspreiding sneller gaat dan ooit, enorme kansen biedt voor mensen om zich bottom-up te organiseren en sneller, efficiënter en zonder bureaucratie dingen voor elkaar te krijgen.