Jasper Van Heertum bezorgt Telstar zege

Telstar heeft de thuiszege op Go Ahead Eagles van afgelopen zondag een mooi vervolg gegeven. In Eindhoven wonnen de Witte Leeuwen vrijdagavond met 1-2 van FC Eindhoven. Gevierde man was Jasper van Heertum; de centrale verdediger scoorde twee keer.

De wedstrijd was tien minuten oud toen Telstar een voorsprong nam. Ondaan bracht de bal na een corner opnieuw voor het doel van FC Eindhoven, waarna van Heertum van dichtbij binnenschoot. Lang kon Telstar niet genieten, want negen minuten later werkte Daniels via een Telstarbeen de bal achter doelman Zonneveld.

De wedstrijd veranderde van karakter toen Kabangu van FC Eindhoven in de 24e minuut een directe rode kaart kreeg nadat hij hard was doorgegaan op de enkel van Scott. Vervolgens bracht Van Heertum in de extra tijd van de eerste helft de Witte Leeuwen weer op voorsprong. Uit opnieuw een corner schoot hij in de lange hoek raak.

In de tweede helft had Telstar het ondanks de man meer moeilijk, al kreeg het ook kansen om de wedstrijd te beslissen. El Idrissi was het dichtste bij, hij schoot van dichtbij op de paal. Aan de andere kant hield doelman Zonneveld zijn ploeg op de been (bron: sctelstar.nl).