Tentoonstelling over afval en recycling

Tentoonstelling over afval en recycling
© RTV seaport / PR

In het Pieter Vermeulen Museum in Velsen is momenteel een unieke tentoonstelling over zwerfvuil, afval en recycling te zien en beleven.

Via allerlei leuke en educatieve trainingsonderdelen leren de jonge museumbezoekers alles over afval en vooral dat afval opruimen niet stom is maar juist stoer. Ook afvalscheiding en recycling komen ruimschoots aan bod. Wat moet in welke bak en waarom is het belangrijk dat we afval scheiden?

De gemeentes Uitgeest, Castricum, Velsen, Beverwijk en Heemskerk vinden het heel belangrijk dat kinderen meer over het onderwerp te weten komen en daarom kunnen alle schoolgroepen uit de genoemde gemeentes de expositie gratis bezoeken. Leerkrachten die met hun groep een bezoek aan de tentoonstelling brengen, krijgen vooraf lessuggesties toegestuurd. De tentoonstelling is geschikt voor de groepen 1 t/m 8 maar en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het Pieter Vermeulen Museum bevindt zich aan Driehuizerkerkweg 34d in Driehuis.