Historisch onderzoek naar explosieven in de gemeente Velsen

Historisch onderzoek naar explosieven in de gemeente Velsen
©RTV Seaport / PR

De gemeente Velsen heeft veel te lijden gehad onder oorlogsgeweld in de periode 1940-1945. Daarom laat de gemeente een vooronderzoek uitvoeren naar locaties waar mogelijk explosieven uit de Tweede Wereldoorlog zijn achtergebleven. De resultaten van het onderzoek zullen met name worden gebruikt op het moment dat er uitbreidingsplannen zijn in de gemeente.

Wat moet u doen als u een explosief aantreft?
• Laat het object liggen en raak het niet aan.
• Meld de situatie bij de politie. Zij geven de melding door aan de EODD.
• Probeer ervoor te zorgen dat er geen mensen in de buurt kunnen komen.

Inwoners die op de hoogte zijn van vliegtuigwrakken, achtergebleven oorlogstuig en dumpplaatsen daarvan worden verzocht we om contact op te nemen met de onderzoekers van AVG Explosieven Opsporing Nederland. De afdeling explosievenopsporing is bereikbaar op 0416-700220 of via oce@avg.eu. Uiteraard kan er ook met de gemeente Velsen contact worden opgenomen op 0255-567200 of via info@velsen.nl.