Preview Kunstlijn Haarlem in Velsen-Zuid.

Preview Kunstlijn Haarlem in Velsen-Zuid.
Foto Peter Pijlman

Voor het eerst in de geschiedenis van de Haarlemse Kunstlijn is door 24 beeldend kunstenaars in Velsen het initiatief genomen om tijdens de Kunstlijn gezamenlijk naar buiten te treden. In het Raadhuis voor de kunst in Velsen-Zuid heeft wethouder Jeroen Verwoort vrijdagavond 26 oktober onder grote belangstelling de overzichtsexpositie geopend.

De 33ste editie met de titel ‘Omzien naar nu’ van de Kunstlijn Haarlem vindt plaats tijdens het weekend van 3 en 4 november. Ook in Velsen zijn dan op meerdere locaties exposities te zien. In het Dorp Velsen zijn het Raadhuis voor de Kunst, de Vrijmetselaarsloge en de Engelmunduskerk ingericht met beeldende kunst. De gemeente Velsen heeft de Burgerzaal in het Stadhuis Velsen ter beschikking gesteld aan vijf kunstenaars die hier divers werk tonen.
Voor meer informatie en locaties: www.kunstlijnhaarlem.nl.