Laatste wapenfeit van Ina de Vos

Laatste wapenfeit van Ina de Vos
Foto: RTV Seaport/PR

Met het overdragen aan de gemeente van het anker op de rotonde Pleiadenplatsoen/Orionweg en Raafstraat beëindigde Ina de Vos na ruim 14 jaar officieel haar functie van voorzitter van het wijkplatform Zee- en Duinwijk.

Wijkwethouder Sebastiaan Dinjes was naar de rotonde gekomen om van Ina namens het wijkplatform de afstandsverklaring in ontvangst te nemen. Als blijk van waardering overhandigde hij haar een mooie bos bloemen voor haar grote inzet voor de wijk.

Twee jaar geleden is de rotonde aangelegd omdat op het kruispunt regelmatig aanrijdingen plaatsvonden. Voormalig havenmeester Piet Dekker heeft vervolgens het initiatief genomen om een anker op de rotonde te plaatsen dat door medewerking van het lokale bedrijfsleven in mei 2017 zijn beslag kreeg. Vandaag werd ook het informatiebord over het anker onthuld. Deze borden vindt men in Oud-IJmuiden, langs het Noordzeekanaal en elders in de gemeente.