Barokmuziek in ‘t Mosterdzaadje

Barokmuziek in ‘t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Virtuoze Barokcomponisten die in het Londen van de 18e eeuw grote furore maakten, staan op het programma van de blokfluitiste Isabel Favilla (Brazilië)  en de theorbe/luit speler Giulio Quirici (Italië). Zij zijn op vrijdag 12 oktober om 20.00 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje.

Op het programma werken Dieupart, Veracini, Händel en Castrucci. Tevens is dit concert de presentatie van hun nieuwe cd  ‘London Virtuosos’ die met veel lof werd ontvangen.

Nooit eerder werden de ‘Zes sonates voor blokfluit en basso continuo’ van Dieupart opgenomen.  Bij het publiek vrij onbekend, maar in het 18 e eeuwse Londen floreerde hij als musicus en componist. J.S.Bach heeft zich door hém laten inspireren.

Een half uur aanvang is de zaal open. De toegang is gratis, maar een bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.