Beter leren door meer te bewegen

Beter leren door meer te bewegen

Leren met een WOW-factor werkt en leren gaat beter als het wordt afgewisseld met bewegen. Dat waren de twee belangrijkste conclusies van een goed bezochte bijeenkomst voor leerkrachten, interne begeleiders en andere onderwijsprofessionals op donderdag 4 oktober in het Rabobank IJmond stadion van Telstar.

Kinderen van 9 tot 15 jaar die om diverse redenen een achterstand hebben opgelopen, kunnen in het stadion van Telstar bij Playing for Success terecht om op speelse wijze en in de WOW-omgeving van een betaald voetbalclub te werken aan hun zelfvertrouwen, studievaardigheden, rekenen en taal. Onderzoek van Pabo Haarlem heeft aangetoond dat dit programma werkt: 97% van deelnemers ervaart vooruitgang, meer dan 40% zegt zelfs dat zij veel vooruitgang hebben geboekt.

Naast de presentatie van deze resultaten, vertelde adviseur en docent bewegingsonderwijs Wim van Gelder meer over de dynamische schooldag. Hij maakte duidelijk dat schoolkinderen ter afwisseling van al het stilzitten regelmatig moeten bewegen. Dat is niet alleen gezond, het is tevens wetenschappelijk bewezen dat het leren daarmee beter gaat. Zie ook de reportage op deze zender en onze website.