Laatste zondagconcert in Ruïne van Brederode

Laatste zondagconcert in Ruïne van Brederode
© RTV Seaport / PR

Zondag 7 oktober tussen 11.30 uur en 13.00 uur speelt Szerelem het laatste zondagconcert van dit seizoen op de Ruïne van Brederode.

Szerelem is een muziekgroep die in haar 15 jarige bestaan een breed repertoire heeft opgebouwd in de  wereldmuziek. De groep bestaat uit: Nora Farkas : viool, Pit Hermans; cimbaal,  Wim van Hattem : piano/ accordeon, Wim de Goede: contrabas en zang: Hetty Kienhuis: gitaar en zang.

Voor dit concert is een keuze gemaakt voor Oost Europese muziek met het accent op Roma repertoire ( zigeunerliederen ). De Hongaarse violiste Nora Farkas  speelt hierbij een belangrijke rol. Ook Pit Hermans versterkt de Oost Europese sfeer met haar begeleidingen, solo’s en improvisaties op cimbaal; een instrument dat bij uitstek geschikt is bij deze muziek.
Melancholisch en vurig, romantisch en  dromerig, opzwepend en vrolijk. Het zit er allemaal in.