Telstar met 3-0 onderuit bij Jong Ajax

Terwijl het eigen stadion was omgebouwd tot een muziektheater, heeft Telstar op bezoek bij Jong Ajax niet de show kunnen stelen. Op sportpark de Toekomst verloren de Witte Leeuwen met 3-0 van de toekomst van de Amsterdamse topclub.

In de eerste helft had Telstar het betere van het spel en kwam het team tot een aantal goede mogelijkheden. Al in de beginfase werd een schot van Dylan Mertens ternauwernood gekeerd. Niet veel later was het Donny van Iperen die net tekort kwam. Hij struikelde over de bal nadat hij de aanval zelf mooi opzette. Ook Melle Springer en Rodny Cabral wisten onvoldoende om te gaan met de geboden ruimte. Jong Ajax kwam niet veel verder dan een aantal schoten van afstand. Slechts eenmaal moest keeper Jeroen Houwen handelend optreden bij een harde inzet vanaf de rechterzijde.

De tweede helft startte echter dramatisch voor Telstar. Al na enkele minuten belandde een slap afstandsschot van Van Ekkelenkamp via het been van Van Iperen achter diens kansloze doelman. Jong Ajax zette Telstar daarna onder druk en in de 65e minuut maakte Pereira de 2-0. Hij draaide gemakkelijk weg en schoot beheerst in de korte hoek. Het werd zelfs 3-0 omdat invaller Johnsen van dichtbij kon binnenschieten na goed voorbereidend werk van Bakker.