Weekend van de wetenschap ook in SHIP

Weekend van de wetenschap ook in SHIP
Foto RTV Seaport/PR

Op zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober gaan de deuren van SHIP in IJmuiden open om deel te nemen aan het weekend van de wetenschap. SHIP is als informatiecentrum voor de bouw van de nieuwe zeesluis bij uitstek een geschikte locatie kennis te nemen van de techniek en de daaraan verbonden wetenschap.

Haven Amsterdam is dit weekend ook aanwezig om bezoekers met een VR-bril kennis te laten maken met het Noordzeekanaalgebied.

Met de Virtual Reality-film over de Amsterdamse haven, die je tijdens het Weekend van de Wetenschap kunt bekijken, ervaar je verschillende activiteiten op een ongekende manier. Zo sta je aan boord van een patrouillevaartuig, vlieg je over een cruiseschip op het Noordzeekanaal, kijk je mee over de schouder van een kraanmachinist, zweef je door de Waterlandterminal en neem je een uniek kijkje bij bedrijven en gebieden die normaal niet toegankelijk zijn.

SHIP is gelegen aan de Noordersluisweg 1, is gratis toegankelijk en geopend van 10.00-17.00 uur.