Het Techport Netwerk Event

Het Techport Netwerk Event
© RTV Seaport / Ron Pichel

Samenwerken, vertrouwen hebben in elkaar en in gezamenlijkheid werken aan oplossingen voor complexe vraagstukken. Volgens de sprekers op het drukbezochte Techport Netwerk Event vormen die elementen de sleutel tot het succes van een sterke Techport-regio.

De bijeenkomst in de Wereld van Staal, het tijdelijke festivalterrein van het jubilerende Tata Steel, stond in het teken van de uitdagingen en kansen waar de maakindustrie en smart maintenance industrie de komende jaren mee te maken krijgt, zoals slim datagebruik, robotisering en het opleiden van vakbekwaam personeel.

Het event op woensdag 26 september was bedoeld voor de MKB-bedrijven in de maakindustrie en smart maintenance. De presentatie van het Techport Netwerk Event was in handen van journalist en publicist Charles Groenhuijsen. Hij noemde de maakindustrie ‘één van de kroonjuwelen van het Nederlandse bedrijfsleven’. ‘Jullie maken staal in de fabrieken, maar hebben goud in handen in deze regio.’

Het Techport Netwerk Event werd georganiseerd door de provincie en de IJmond-gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen. Er is bewust gekozen om het event te laten plaatsvinden in de feestweek van het jubilerende Tata Steel Nederland, de grootste werkgever in Noord-Holland. Door samenwerking en innovatie levert het staalbedrijf al 100 jaar groei en welvaart op.