51e Jaarmarkt Oud-Velsen

51e Jaarmarkt Oud-Velsen
RTV Seaport/Ron Pichel

Voor de 51e keer vindt op zaterdag 29 september rond de Engelmunduskerk de Jaarmarkt Oud Velsen plaats. De organisatie is er in geslaagd om weer een verrassende diversiteit aan marktkramen neer te zetten.

Direct buiten de kerk is het vrolijk rumoer te horen van het Rad van Avontuur en de vele kramen met broodjes worst of haring, taart en cake, boeken en curiosa. De opbrengst van deze ‘kerkkramen’ komt ten goede aan het kerkgebouw. Binnen in de kerk is een plek om een kaarsje aan te steken, een expositie én verkoop van schilderijen met historische afbeeldingen van bekende plekken in Velsen en IJmuiden. Ook is er live-muziek van het Maanenburgkwintet.

De oudste delen van de Engelmunduskerk gaan terug tot de 13e eeuw. Enkele jaren geleden is de kerk grondig gerestaureerd. Toch blijft er altijd geld nodig om het gebouw in goede staat te behouden voor de komende generaties Velsenaren. De officiële opening is om 10 uur.