Vrijdag finales Telstar Street League

Vrijdag finales Telstar Street League
Foto Ron Pichel

Vrijdag is de finale van de 7e editie van de Telstar Street League, het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi in de wijken van Velsen

De Street League is een van de negen programma’s onder de paraplu van de maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk. Het is een straatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes in de leeftijdsgroepen 12 tot 14 en 15 tot 17 jaar. Het toernooi bestaat uit een aantal voorronden op de pleintjes en veldjes in de wijken van Velsen, zoals bijvoorbeeld op het Cruijff Court in IJmuiden-Zeewijk en het Stratingplantsoen in Velsen-Noord.

Daarnaast kunnen de teams óók punten verdienen met het leveren van een positieve wijkbijdrage, zoals het schoonmaken van een plantsoen of het organiseren van een activiteitenmiddag in een zorgcentrum. De teams met het meeste aantal punten gaan naar de finaleronde. Deze finales zijn komende vrijdag in het Rabobank IJmond stadion van Telstar, voorafgaande aan de wedstrijd van de Witte Leeuwen tegen TOP Oss. De prijsuitreiking is vlak voor de aftrap.

Voor de finales hebben zich verdeeld over drie categorieën negen teams geplaatst, drie teams jongens 12-14 jaar, drie teams jongens 15-17 jaar en drie meisjesteams. Zij spelen in drie poules korte wedstrijdjes op kleine veldjes, waarna er kruisfinales volgen. Uiteindelijk is er in elke categorie een winnaar en daarnaast de beste speler en beste speelster van het toernooi. Die twee laatstgenoemden worden gekozen door onze beschermheer en scout; oud-speler en ex-international Ruud Geels.

Zie voor meer info over de Street League en andere programma’s www.telstarthuisindewijk.nl. RTV Seaport maakt een tv-reportage van de finale.