Telstar gaat af tegen AFC

Telstar gaat af tegen AFC
Foto RTV Seaport /Gertjan Huijbens

Een complete afgang, dinsdagavond van Telstar in de Bekerwedstrijd tegen AFC. Aan de Amsterdamse Zuidas lieten de Witte Leeuwen zich als makke schapen naar de slachtbank leiden; het werd maar liefst 5-0 voor de thuisploeg.

Vanaf de aftrap werd al duidelijk dat de spelers van Telstar het treffen met de tweede divisionist te gemakzuchtig opvatten. Alsof ze een oefenpotje speelden in plaats van een serieuze wedstrijd in de eerste ronde van de TOTO KNVB-beker. Daarentegen begonnen de AFC-ers, waaronder vijf oud-Telstarspelers, zeer gemotiveerd aan de strijd tegen de opponent uit de eerste divisie.

Dat resulteerde in een aantal kansen voor de thuisploeg, waar Telstar weinig tegenover stelde. Keeper Patrick Zonneveld van de Amsterdammers kreeg hooguit eenvoudige vangballen, terwijl zijn collega Jeroen Houwen aan de andere kant een paar keer op de proef werd gesteld. Daarbij kreeg hij hulp van de lat, waardoor het bij rust ‘slechts’ 1-0 stond.

Na de pauze leek Telstar zich wat te herstellen. Maar niet veel later ging het toch goed fout voor de Velsenaren. Na de 3-0 kreeg Toine van Huizen een rode kaart vanwege het vloeren van een doorgebroken speler. Invaller Jordie van der Laan raakte nog de binnenkant van de paal, maar toen stond het al 4-0 voor AFC. Tim Linthorst zorgde met een bekeken schuiver in de uiterste hoek voor nog meer gif in de beker van Telstar: 5-0.