Orgelconcert in de Nieuwe Kerk

Orgelconcert in de Nieuwe Kerk
© RTV Seaport / PR

Vrijdag 28 september om  20 uur wordt in de Nieuwe Kerk, Kanaalstraat 250 in IJmuiden het laatste orgelconcert van dit seizoen gegeven. De beide orgels in deze kerk worden bespeeld door de Haarlemse organist Dirk Out.

Dirk Out is in de gemeente Velsen bepaald geen onbekende. Hij was van 1991-2011 directeur van het vroegere Kunstencentrum Velsen. Ook heeft hij regelmatig (orgel)concerten gegeven binnen de gemeente Velsen. Evenals de afsluitende concerten van vorige seizoenen speelt hij een verzoekprogramma. Hoewel het programma al aardig gevuld is, kunnen er nog een aantal muziekstukken worden geplaatst. Verzoeken kunnen per e-mail worden doorgegeven op dirkout@gmail.com.

De toegang is gratis. Wel wordt er na afloop een deurcollecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.