Helen Shepherd (78) overleden

Helen Shepherd (78) overleden
© RTV Seaport / PR

De Nederlandse zangeres Helen Shepherd is op 78-jarige leeftijd overleden in verzorgingshuis Velserduin in haar geboorteplaats IJmuiden. 

Shepherd, artiestennaam van Helena Cornelia Schaap, werd bekend als solozangeres en vormde samen met haar broers Nico (contrabas) en Jan (gitarist) het trio The Shepherds. Hun bekendste nummer was het semi-religieuze lied Dank U, waarvan duizenden singles zijn verkocht. Helen vertolkte in 1966 het liedje Wereld tijdens de Nationale Finale van het Songfestival en werd derde.

In oktober 1975 gingen The Shepherds uit elkaar. Samen met haar broer Jan ging Helen verder als The New Shepherds, met Onno de Jong als bassist. Broer Nico overleed in 1999 op 67-jarige leeftijd en Jan in 2016 op 87-jarige leeftijd.
In 2003 ontvingen Helen en Jan (John) Schaap het ere-burgerschap van de gemeente Velsen.