Extra dag foto-expositie 56 ambachten

Extra dag foto-expositie 56 ambachten
Foto Gertjan Huijbens

Vanwege de grote belangstelling is de foto-expositie ‘wat bezielt ze eigenlijk?’ in de Dorpskerk Santpoort niet alleen komende zaterdag, maar ook vrijdagavond nog te bezichtigen.

De Santpoortse fotograaf John Oosterhuis heeft 56 plaatsgenoten gefotografeerd met hun beroep, veelal middenstanders die hun ambacht vol passie uitvoeren. Van de automonteur en de tandarts tot de molenaar en de slager, Oosterhuis fotografeerde ze met toepasselijke attributen in zijn studio. Het is een fraaie serie geworden, waarbij de geportretteerden zelf korte teksten hebben geschreven. Afgelopen vrijdag waren ze bijna allemaal aanwezig bij de geanimeerde opening van de expositie.

De foto’s zijn vrijdag 14 september van 19 tot 21 uur en zaterdag 15 van 11 tot 17 uur (gratis) nog te bezichtigen in de Dorpskerk aan de Burgemeester Enschedelaan 65. Het gelijknamige boekje met alle foto’s en teksten is dan ook te koop en daarnaast te verkrijgen bij Kopie-Druk in de Hoofdstraat 189B.