Het ontstaan van IJmuiden

Het ontstaan van IJmuiden
Foto: RTV Seaport / Chris Hoppenbrouwer

Waarom, waardoor en hoe ontstaat opeens een stad; een stad die niet was voorzien en niet was gepland en in honderd jaar tijd is uitgegroeid tot een plaats vol bedrijvigheid en met 30.000 inwoners. In het kader van Open Monumentendag geeft Cor Oudendijk, voorzitter van het IJmuider Zee- en Havenmuseum, zaterdag 8 september in het museum om 14.00 uur en om 15.30 uur een korte lezing over het ontstaan van IJmuiden.

Het indrukwekkende verhaal over het graven van het Noordzeekanaal, de kanaalgravers die van verre kwamen, over de visserij en de eerste bebouwing. De lezing duurt ongeveer 3 kwartier en is gratis bij te wonen na betaling van museumentree. De Museumkaart is geldig.

Locatie IJmuider Zee- en Havenmuseum, Havenkade 55.
Zie www.zeehavenmuseum.nl