Eeuwfeest ruïne van Brederode

Eeuwfeest ruïne van Brederode
RTV Seaport / foto Chris Hoppenbrouwer

Vrijdagavond 24 en zaterdag 25 augustus werd bij de ruïne van Brederode de Gouden Eeuw gevierd van de rijkste en machtigste heer van Brederode: Johan Wolfert. Hij was opperbevelhebber van het Staatse leger en zwager van de Prins van Oranje. Johan Wolfert behoorde tot de 10 rijkste Hollanders en kreeg maar liefst 21 wettige kinderen bij zijn twee vrouwen. Op vrijdagavond zaten Johan Wolfert van Brederode en zijn twee vrouwen aan een verrukkelijk Dessertbuffet in de Torenkamer, waar ook het verhaal van de Ruïne ‘opgedist’ werd.  Op zaterdag 25 augustus was het Gouden Eeuw Kinderfeest. Kinderen konden gouden munten verdienen en een heerlijk pannenkoekje met verschillende activiteiten zoals leren schermen en schietklaar maken van een kanon.