Voorlopig geen beperking losloopgebied honden.

Voorlopig geen beperking losloopgebied honden.
© RTV Seaport /Ton van Steijn

In het park Velserbeek in Velsen-Zuid en het Burgemeester Rijkenspark in Santpoort wordt voorlopig het losloopgebied voor honden niet beperkt. De honden mogen in die gebieden vrij rondlopen waar het nu ook nog mag. Het besluit voor het Watertorenpark blijft wel in stand.

Op maart jl. besloot de gemeente de hondenlosloopplaatsen in het Burgemeester Rijkenspark, Park Velserbeek en het Watertorenpark te verkleinen, dan wel te verplaatsen. Ongeveer 30 hondenbezitters dienden bezwaar in tegen het besluit. Daarnaast kreeg de raad een petitie aangeboden, ondertekend door ruim 1800 mensen.

Daarom heeft het college het besluit gedeeltelijk herroepen (ingetrokken), behalve voor het Watertorenpark. Daar gaat het losloopgebied wel veranderen. Na de zomer presenteert het college een nieuw aanwijzingsbesluit voor de parken Velserbeek en Burgemeester Rijkenspark.