Verrekijkers en nieuwe banken langs Noordzeekanaal

Verrekijkers en nieuwe banken langs Noordzeekanaal
Foto RTV Seaport/PR

De afgelopen weken zijn op diverse plekken in IJmuiden verrekijkers en bankjes geplaatst die het rauwe gevoel van IJmuiden moeten benadrukken. Hiermee wil de gemeente voor meer eenheid en herkenbaarheid zorgen.

Voor de inrichting van de verschillende routes naar de zee en de havens is het Masterplan De Rauwe Loper opgesteld. Het gaat om de route naar Strand Noordpier (de Surf en Staal Route), de route naar de havens en IJmuiden aan Zee (de Haven en Pier Route) en de route naar IJmuiderslag (de Duin en Strand Route).

Met de uitrollen van de rauwe loper wil de gemeente de bezoekers en inwoners van IJmuiden het rauwe karakter van IJmuiden laten ervaren en de toegankelijkheid verbeteren.

Afgelopen week heeft de gemeente langs de oevers van het Noordzeekanaal nieuwe stoere banken geplaatst